Kan ik mijn eigen e-mailadres gebruiken als afzender?

Als je gebruik maakt van het elektronisch versturen van documenten, kan je ervoor kiezen je SMTP-gegevens in te vullen zodat deze e-mails worden verstuurd vanaf je eigen e-mailadres. Dat kan via Home > Instellingen > E-mail.

Daarnaast kan je ook in de e-mailtemplates afwijkende afzendergegevens ingeven als je bvb bepaalde facturen wil versturen vanaf een andere naam en e-mailadres. (Instellingen > Geavanceerd > E-mailtemplates)

Indien je deze gegevens niet kent, kan je ze te weten komen bij je e-mailprovider. Voor de meest voorkomende providers zoals Telenet, Skynet, Gmail of Hotmail dien je enkel je e-mailadres en bijhorend paswoord in te vullen. De rest wordt automatisch aangevuld.

Je kan dit scherm ook leeg laten. Je documenten worden dan verstuurd vanaf invoicing@facturalia.be.

Is je e-mail gehost bij one.com, dan zijn dit de parameters:
Host: send.one.com / poort: 587 / beveiliging: TLS

Is je e-mail gehost bij Combell, dan zijn dit de parameters:
Host: smtp-auth.mailprotect.be / poort: 465 / beveiligde verbinding: SSL

Gebruik je een Outlook-adres, dan zijn dit de parameters:

Host: smtp-mail.outlook.com / poort: 587/ beveiligde verbinding: TLS
OF
Host: smtp.live.com / poort: 587/ beveiligde verbinding: TLS
OF
Host: smtp-mail.outlook.com / poort: 25 / beveiligde verbinding: Geen

Gebruik je een Gmail-adres, dan zijn dit de parameters:
Host: smtp.gmail.com / poort: 587 / beveiligde verbinding: TLS

Problemen met je Gmail-adres?

Ik gebruik geen TwoFactor-Authentication van Google

Sinds 30/05/2022 staat Google enkel toe dat je je loginggegevens kan gebruiken in een app zoals Facturalia als je TwoFactor-authentication (2FA) hebt aanstaan. Sowieso is het een goed idee dit te doen om je Google-account te beveiligen. 2FA kan je inschakelen in je Google Account via Beveiliging > Inloggen bij Google > Verificatie in 2 stappen

Daarna kan je de stap hieronder volgen.

Ik gebruik TwoFactor-Authentication van Google

Gebruik je twofactor-authentication van Gmail, genereer dan eerst een wachtwoord in je Google Account: Beveiliging > Verificatie in 2 stappen > App-wachtwoorden > App selecteren > Anders > 'Facturalia'. Dit nieuwe 16-letter paswoord kan je vervolgens gebruiken in Facturalia.

Office 365?

Host: smtp.office365.com / poort: 587 / beveiligde verbinding: TLS

In Office365 zouden onderstaande instellingen van kracht moeten zijn. Check ook deze pagina.

• geen app password
  • Security Defaults uit
  • MFA aan.