Kan ik mijn eigen e-mailadres gebruiken als afzender?

Als je gebruik maakt van het elektronisch versturen van documenten, kan je ervoor kiezen je SMTP-gegevens in te vullen zodat deze e-mails worden verstuurd vanaf je eigen e-mailadres. Dat kan via Home > Instellingen > E-mail.

Indien je deze gegevens niet kent, kan je ze te weten komen bij je e-mailprovider. Voor de meest voorkomende providers zoals Telenet, Skynet, Gmail of Hotmail dien je enkel je e-mailadres en bijhorend paswoord in te vullen. De rest wordt automatisch aangevuld.

Je kan dit scherm ook leeg laten. Je documenten worden dan verstuurd vanaf invoicing@facturalia.be.

Is je e-mail gehost bij one.com, dan zijn dit de parameters:
Host: send.one.com / poort: 587 / beveiliging: TLS

Is je e-mail gehost bij Combell, dan zijn dit de parameters:
Host: smtp-auth.mailprotect.be / poort: 465 / beveiligde verbinding: SSL

Gebruik je een Outlook-adres, dan zijn dit de parameters:
Host: smtp-mail.outlook.com / poort: 25 / beveiligde verbinding: Geen

Gebruik je een Gmail-adres, dan zijn dit de parameters:
Host: smtp.gmail.com / poort: 587 / beveiligde verbinding: TLS

Problemen met je Gmail-adres?

Ik gebruik TwoFactor-Authentication van Google

Gebruik je twofactor-authentication van Gmail, genereer dan eerst een wachtwoord in je Google Account: Beveiliging > Inloggen bij Google > App-wachtwoorden > App selecteren > Anders > 'Facturalia'. Dit nieuwe 16-letter paswoord kan je vervolgens gebruiken in Facturalia.

Ik gebruik geen TwoFactor-Authentication van Google

Geen idee wat twofactor-authentication is of het staat gedeactiveerd, en de verbinding opzetten lukt niet? Doe dan volgende 2 zaken:

1. Log in op https://myaccount.google.com/ en klik links op Beveiliging en scroll tot aan Toegang door minder goed beveiligde apps. Zet Toegang inschakelen aan.
  2. Zorg dat je de Chromebrowser gebruikt en dat je daarin bent ingelogd met je Google account. Als het goed is, zie je dan rechtsboven je icoontje staan links van de drie puntjes. Surf vervolgens naar https://accounts.google.com/DisplayUnlockCaptcha en volg de stappen.

Nu kan je terug naar Facturalia gaan en je E-mailadres instellen.